Skip to main content
  • FESTIVAL MORSKIH SPECIJALITETA

    "DANI JADRANA"

  • FESTIVAL MORSKIH SPECIJALITETA

    "DANI JADRANA"

FESTIVAL MORSKIH SPECIJALITETA

"DANI JADRANA"

17.02 – 19.03.2023.

Tradicionalno u ovo doba godine restoran “Sent Andrea“ organizuje gastronomsku manifestaciju pod nazivom „DANI JADRANA“. U periodu od 17. februara do 19. marta na meniju našeg restorana naći će se sveži ulovi, koje će po tradicionalnim receptima pripremati vrhunski kuvari sa primorja i kuvari „Sent Andree“ specijalizovani za pripremu morske ribe i plodova mora.

U zavisnosti od ribarske sreće, tokom ovog jedinstvenog festivala morskih specijeliteta, uz zvuke mediteranske muzike gosti restorana „Sent Andrea“ imaće retku priliku da svakodnevno probaju najcenjenije vrste jadranske ribe: San Piera, zubaca, brancina, oradu, kernju, škarpinu, pagara... koje su tokom istog jutra, samo nekoliko sati pre nego što će se naći u njihovim tanjirima, ulovili jadranski ribari. Pored divlje morske ribe u ponudi ce biti i škampi, gambori, hobotnice i bogata selekcija morskih školjki.

Dani Jadrana

BOGATA PONUDA

Sa našim kolegama sa primorja smo kreirali festivalski meni i pripremaćemo gratiniranu ribu, ribu u soli, na žaru, pečenu na ćumuru, brodet od četiri vrste ribe, supu od morske ribe, i raznovrsne specijalitete od plodova mora po dobro čuvanim receptima, dok će se u kotliću svakodnevno pripremati čorba od morske ribe po receptu starih jadranskih ribara.

Gastronomskom ugođaju će doprineti topla atmosfera, mediteranska muzika, specijalne festivalske cene kao i promotivna ponuda vina.